Achtergrond over Banket

De belangstelling voor de Shop-Udo is gewekt. Productmanager Gero Friedrich (l) geeft uitleg. Foto's AMR

Vacuüm-winkeloven uit Zwitserland heeft de belangstelling

De vacuüm-winkeloven van het Zwitserse bedrijf Cetravac/BakeXperts mag rekenen op de nodige belangstelling. Dat is niet voor niets: een van de...

Jan Zweistra vertelt over zijn ervaringen als uitgezonden bakkerij-expert, namens de PUM.

Bakkerij-experts tonen veerkracht: PUM weer steviger op de kaart

De verhalen van de bakkerij-experts van PUM zijn natuurlijk niet bedoeld om bij in de lach te schieten. Of om van te rillen bij de gedachte aan...

Foto: Puratos

Plantaardig banket: zo maak je je als bakker relevant voor 'nieuwe'...

De vraag naar plantaardige producten stijgt. Bakkers kunnen hier hun voordeel mee doen. Door plantaardig banket aan te bieden, verbreed je je...

Foto: Shutterstock

Tarwe-allergie en glutengevoeligheid: wat is dat nou precies?

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...

De teelt van Nederlands fruit, vooral van de kers, komt in gevaar. Foto: ANP

Ramp stevent af op producten met Nederlands fruit, streekproduct in...

Niet alleen Nederlandse fruittelers, ook verwerkers van zacht fruit in bakkerij en horeca staat een schok te wachten: het ministerie van landbouw wil...

Noa Vlemmix en haar werkgever (en coach) Tom van de Veen. Foto: bontom

Shinen dankzij 'de baas': Noa Vlemmix krijgt alle ruimte bij Bontom

'Tom inspireert me en geeft me alle ruimte.' Met die woorden bedankt Noa Vlemmix haar werkgever als ze de Dutch Pastry Award in maart 2024 in de...

Drie dagen konden vakgenoten over de beurs in midden-Duitsland struinen. 
Foto's: Allard van Gent

Sachsenback 2024: van kunstmatige intelligentie tot broodtassen met...

Voor bakkers in met name het midden en het oosten van Duitsland is de vakbeurs Sachsenback een uitgelezen gelegenheid elkaar weer te ontmoeten. En om...

Stel bij de samenstelling van het assortiment de omzetmakers voorop.
Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Het jaar 2024: werk aan de winkel en accepteren dat je niet alles...

Als we puur naar omzetgroei kijken dan hebben de ambachtelijke bakkers in 2023 een prima jaar gedraaid. Maar schijn bedriegt, zegt Rabo-expert...

Foto: archief Bakkerswereld/Van de Kletersteeg

Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...

TOP ontwikkelt plantaardige vervangers voor ei

TOP ontwikkelt plantaardige vervangers voor ei

Technologiebedrijf TOP heeft een volledig plantaardige vervanger voor vloeibaar heelei geïntroduceerd. Het bedrijf heeft het product al op kleine...